Door verder te browsen op www.inactievoordedaniel.nl, gaat u akkoord met het gebruik van cookies om statistieken te verzamelen. Daarbij stellen de cookies u in staat om de inhoud van deze pagina te delen op sociale netwerken.

Dicht

Actie Daniel(le) den Hoed

Anderhalf jaar geleden is er bij Danielle van Steekelenburg, 45 jaar oud, een hersentumor ontdekt. De actie Daniel(le) den Hoed is ontstaan omdat familie, collega’s en vrienden voor haar iets willen doen om de onmacht bij dit bericht een plek te geven. Een actie organiseren met elkaar helpt hierbij en geeft hoop.

Jaarlijks worden in de Westerse samenleving meer dan 40.000 mensen gediagnostiseerd met een hersentumor, waarvan ca. 1.000 mensen in Nederland. De prognose voor deze patiënten is veelal zeer slecht; artsen en onderzoekers zoeken daarom naarstig naar verbetering van de bestaande behandeling en naar nieuwe behandelmogelijkheden.

Zeer recentelijk hebben twee onafhankelijke studies aangetoond dat er reactie op de hersentumor is na vaccinatie van patiënten met een middel dat de genetische veranderingen uit de tumor bevat.

Deze ‘mutanome-vaccinatie’-strategie lijkt een aantrekkelijke (nieuwe) manier om patiënten te behandelen. Op dit moment is echter nog onvoldoende inzicht in welke genetische veranderingen in een tumor behouden blijven wanneer deze is teruggekomen (het zogenoemde recidief): intensief onderzoek hiernaar noodzakelijk.

Het is dan ook de wens van de Daniel den Hoed Stichting om grootschalig onderzoek te doen naar de genetische veranderingen van hersentumoren. zowel bij de primaire tumor als bij de teruggekeerde tumor. De resultaten van dit onderzoek zullen bepalen of onze kennis van de primaire tumor voldoende is voor het voorspellen het succes van de behandeling van de teruggekeerde kanker. Of is een nieuwe chirurgische ingreep noodzakelijk om een specifiek vaccin te maken gericht tegen het recidief.

Met dit onderzoek naar de genetische veranderingen hopen wij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties voor patiënten met een hersentumor.

Een hersentumor is een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Jaarlijks komen er zo’n 2.000 hersentumorpatiënten bij. Dagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Een hersentumor is nog steeds niet te genezen, het onderzoek komt schoorvoetend langzaam op gang.

Daarom komen we in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden.


Benefietconcert 11 november 2017 
Op zaterdag 11 november 2017 wordt er een benefietconcert georganiseerd.

locatie    : Priva, De Lier
tijd           : vanaf 19.30 uur


Vorig jaar hebben we dit ook succesvol gedaan. Het smaakt naar meer!
Maar deze keer hebben we een speciale gebeurtenis tijdens het concert.


Presentatie boek 'Tumor' 
Tijdens het Benefietconcert wordt ook het boek van Danielle gepresenteerd. Het boek laat zien wat er zich afspeelt tijdens het behandeltraject van de hersentumor en wat dit betekent voor Danielle’s leven.  

Er gebeurt veel in het traject om deze ziekte aan te pakken. Stap voor stap gaat Daniëlle het proces door. Iedere fase gaat gepaard met onzekerheden en angsten. Maar ook met mooie initiatieven, acties en gebeurtenissen. Met een lach en een traan.

Daniëlle is geboren in 1971. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. Gedichtjes van haar zus Ellen Nass wisselen Daniëlle’s indrukwekkende verhaal af.


De opbrengst van deze actie zal geheel ten goede komen aan baanbrekend onderzoek naar hersentumoren. 

Kom in actie!
·        Promoot deze actie!
·        Bestel vooraf kaartjes voor dit unieke muzikale evenement a € 25
·        Organiseer zelf een ondersteunende actie voorafgaand aan het
​       concert!

·        Bestel het boek van Danielle a € 15 op www.ikwilleven.nl


Vragen of ideeën?
Mail naar info@summithealth.nl of kijk op facebook 'actie daniel-le den hoed'.

0%

€ 0

Doel € 10.000

Deel deze actie

Er zijn nog geen actieve acties